Menu

Vdes albanologu i shquar Robert Elsie

Ka vdekur në moshën 67 vjeçare albanologu i shquar kanadez, Robert Elsie.

Robert Elsie

Elsie ishte ndër studiuesit më të mëdhenj të gjuhës dhe letërsisë shqipe.

Ai ishte anëtar i Shoqatës së Evropës Juglindore (Südosteuropa-Gesellschaft), anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, si dhe anëtar nderi i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës.

Elsie, ndër shumë veprat për letërsinë dhe historinë e letërsisë shqipe që ka shkruar, do të mbahet mend edhe për përkthimin e kryeveprës së At Gjergj Fishtës “Lahuta e Malcis”,  “The Highland Lute”.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*