Menu

Ushtrime para gjumit

Flini gjumë si një fëmijë i lumtur duke ndjekur këto rituale disa sekondëshe.

gjumi

Shumë pak prej nesh ndodh që t’i zërë gjumi direkt sapo shtrihen direkt në krevat. Fatmirësisht, ka disa ushtrime që do t’ju ndihmojnë të qetësoni sistemin nervor, të çlironi stresin dhe të relaksoheni në pak sekonda.  Ne do t’ju tregojmë disa ushtrime të thjeshta, të cilat do t’ju ndihmojnë të flini gjumë si një fëmijë i lumtur.
Vendosni këmbët në mur; 
Vendosni këmbët në murë dhe me ndihmën e një jastëku poshtë tyre dhe mbajini kështu për 2 minuta.
Mbështetuni në krevat dhe tërhiqni duart pas; 
Vendosni një jastëk poshtë barkut dhe duart tërhiqini pas. Përsëriteni ushtrimin të paktën 5-10 herë.
Kryqëzoni këmbët; 
Poziciononi shpinën në jastëk dhe kryqëzoni këmbët. Ky lloj ushtrimi ndihmon trupin të shtendoset.
Ktheni trupin herë në një anë, herë në tjetrën; 
Përsëriteni procesin, duke u kthyer herë nga njëra anë të gjithë trupin dhe herë nga ana tjetër.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*