Menu

Tusk fton 28 vendet e BE-së të ndihmojnë në rindërtimin e Katedrales Notre Dame

Donald Tusk dërgoi në vend "fjalë ngushëllimi dhe solidariteti".

Tusk

Donald Tusk dërgoi në vend “fjalë ngushëllimi dhe solidariteti”.

Donald Tusk, kryetari i Këshillit Evropian, u ka bërë thirrje të gjithë 28 shteteve anëtare të Bashkimit Evropian që të ndihmojnë Francën të rindërtojë Katedralen e Notre Dame. Tusk dërgoi në vend “fjalë ngushëllimi dhe solidariteti”.

Ai i referohej vendlindjes së tij të Gdańskut në Poloni, i cili vuajti bombardime të rënda gjatë Luftës së Dytë Botërore, raporton “Cnn”,.

“Dua të them fjalë ngushëllimi dhe solidariteti me kombin francez, gjithashtu si qytetar i Gdańskut, 90% e shkatërruar dhe djegur, më vonë u rindërtua. Ju gjithashtu do të rindërtojë katedralen tuaj!

Nga Strasburgu, kryeqyteti francez i BE-së, i bëj thirrje të gjitha 28 shteteve që të marrin pjesë në këtë detyrë # NotreDame”, ka shkruar ai në Twitter.l.net.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*