Menu

SHBA ua ‘pret këmbët’ rreth azilit me këtë vendim

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA ka refuzuar një aplikim për azil nga një grua e El Salvadorit, e cila u rrah dhe u përdhunua nga ish-bashkëshorti i saj. Atë që mund të quhet si një vendim historik, Jeff Sessions e argumentoi duke thënë se një viktimë e abuzimit familjar ose dhunës së bandave nuk kualifikohet […]

shba_1528786600-7193355

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA ka refuzuar një aplikim për azil nga një grua e El Salvadorit, e cila u rrah dhe u përdhunua nga ish-bashkëshorti i saj.

Atë që mund të quhet si një vendim historik, Jeff Sessions e argumentoi duke thënë se një viktimë e abuzimit familjar ose dhunës së bandave nuk kualifikohet domosdoshmërisht për azil në SHBA.

Zyrtari më i lartë amerikan i ligjit tha se “statuti i azilit nuk është një statut i përgjithshëm i vështirësive” dhe se emigrantët po shfrytëzonin sistemin.

Aktivistët thonë se masa do të ndikojë në dhjetëra mijëra aplikime për azil, në Shtetet e Bashkuara, që janë të kësaj natyre.

“Në përgjithësi, pretendimet nga të huajt që kanë të bëjnë me dhunën në familje ose dhunën e bandave, të kryera nga aktorët joqeveritarë, nuk do të kualifikohen për azil”, shkroi Sesioni në vendimin e tij.

“Fakti i thjeshtë se një vend mund të ketë probleme në mënyrë efektive për të kontrolluar krime të caktuara – siç është dhuna në familje apo dhuna e bandave, ose që disa popullata kanë më shumë gjasa të jenë viktima të krimit, nuk mund të jetë kusht që të kërkohet azil në SHBA.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*