Menu

Refugjatët në Kinema

Lena Headey lë pas krahëve shpatat dhe intrigat e Game of Thrones, për t’iu përkushtuar një krize të botës reale.

Lena

Lena Headey lë pas krahëve shpatat dhe intrigat e “Game of Thrones”, për t’iu përkushtuar një krize të botës reale.

“The Flood”, ose “Përmbytja”, quhet filmi i pavarur me buxhet të ulët, që i dedikohet krizës së refugjatëve në Europë.

Headey dhe bashkëprotagonisti i saj në “Game of Thrones”, Ian Glen, janë në rolin e zyrtarëve të Emigracionit, të cilët merren me rastet e emigrantëve që duan të mbërrijnë në Britaninë e Madhe.

“Ajo që po ndodh në botë është e tmerrshme. Mendoj se trajtimi kinematografik i krizës është gjëja e duhur për t’u bërë”, tha Lena Headey.

Titulli i filmit i referohet termit të përdorur nga disa politikanë britanikë, përfshirë ish-kryeministrin David Cameron, lidhur me valën e madhe të emigrantëve. Gjithashtu, edhe tabloidi britanik “Daily Mail” iu referua me termin “përmbytja”, fluksit të emigrantëve vitin e kaluar, kur kriza dominoi titujt e medieve botërore.

Filmi është ende në fazë produksioni dhe pritet të shfaqet në vitin 2018.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*