Menu

Profesionet që paguhen më pak!

Është e vështirë të bësh zgjedhjen e duhur kur je në moshën 18- vjeçare, por nëse nxënësit motivohen nga paratë, duhet të dinë se cila degë studimi paguhet më shumë.

grads-throwing-their-caps-in-the-air_web-560x381-300x300

Studimet e fundit e kryera nga Instituti i Studimeve Fiskale në bashkëpunim me BBC-në, tregojnë se ka një dieferencë të madhe mes atyre që studiuan për mjekësi apo stomatologji dhe ish-studentëve të arteve apo disajnit.

Këtu janë 9 diplomat që paguhen më pak:

9. Studime historike dhe filozofike – 25.547 £ (paund)
8. Studimet shoqërore (me përjashtim të ekonomisë) – 24.819 £
7. Shkencat e natyrës – 21.536 £
6. Arsimi – 24.385 £
5. Studime në gjuhësi – 23.906 £
4. Psikologji – 22.399 £
3. Shkencat e komunikimit (media, gazetari) – 22.293 £
2. Bujqësia – 21.989 £
1. Artet dhe dizajni – 20.085 £

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*