Menu

Profesionet më të mira për gratë

Shumë profesione që tash janë të popullarizara te gratë, në të kaluarën konsideroheshin ekskluzive për meshkujt.

Zoja

Sipas një hulumtimi të realizuar nga Agjencia Amerikane e Statistikave në 2012, 58% e grave ose nuk punonin, ose nuk e kishin profesionin që e dëshironin.

Portali Career Cast ka realizuar një hulumtim në të cilin janë marrë parasysh elemente të ndryshme, si kushtet e punës, kërkesat fizike, konkurrenca, niveli stresit dhe rroga.

Këto janë profesionet më të popullarizuara për gratë:

1. Reklamimi dhe promocioni

2. Analiste e kompjuterëve

3. Stomatologe

4. Organizimi i ngjarjeve sociale

5. Menaxhere e burimeve njerëzore

6. Analiste e tregut financiar

7. Terapeute

8. Fizioterapeute

9. Marrëdhënie me publikun.

Shumë nga këto profesione në të kaluarën konsideroheshin ekskluzive për meshkujt.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*