Menu

Pakti greko-serb

Tsipras e Vuçiç firmosin marrëveshje duke çuar edhe mesazhe ndaj Shkupit dhe Ankarasë.

vucic tspira

Kryeministri grek Alexis Tsipras, gjatë një takimi të nivelit të lartë me presidentin serb, Aleksandar Vuçiç në Selanik, përveçse ka rikonfirmuar marrëdhëniet strategjike me Beogradin, ka çuar edhe mesazhe ndaj Shkupit dhe Ankarasë.

I pyetur sesi do të veprojë Athina për çështjen e emrit të fqinjit të saj verior, ai ka deklaruar se Greqia që kërkon gjithnjë stabilitet në Ballkan kërkon, edhe si kusht për integrimin europian të Shkupit, një zgjidhje për një emër që do të përdoret nga të gjithë, duke theksuar se ky stabilitet kalon nëpërmjet luftës kundër nacionalizmave në brendësi të Ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë.

Presidenti Vuçiç nga ana e tij, teksa ka rikujtuar se Greqia nuk njohu pavarësinë e Kosovës dhe Beogradi nuk ka treguar shumë respekt për këtë fakt, ka kritikuar paraadhësit e tij dhe është shprehur se mbështet Athinën për këtë çështje.

Greqia, investitori i tretë i huaj në Serbi, ka nënshkruar 4 marrëveshje bashkëpunimi me palën serbe në sektorët e energjisë, transportit, rrjeteve dhe turizmit. Tsipras ka përmendur gjithashtu vendimin për rikonstruksionin e linjës hekurrudhore në aksin Pire-Selanik-Beograd, si dhe promovimin e linjave të energjisë dhe bashkëpunimin me gazsjellësit TAP, IGB dhe IBS, që do të kalojnë përmes saj.

Tsipras u është përgjigjur edhe deklaratave të sotme të ministrit të Jashtëm turk, Cavusoglu, që ka paralajmëruar se Ankaraja do të marrë masa kundër Qipros dhe kërkimeve të saj për gazin natyror, ndërsa ka cilësuar palën greke si të pasinqertë në negociatat për ribashkimin e Qipros.

“Kam gjithnjë parasysh një proverb në politikën e jashtme”, ka thënë Tsipras.  “Qen i mirë nuk është ai që leh, por ai që ruan mirë. Ne nuk bërtasim dhe as lehim shumë, por jemi të vendosur të mbrojmë sovranitetin e vendit”, ka përfunduar ai.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

One thought on “Pakti greko-serb

 1. PAKTI GREKO-SERB;FAKTI VDEKO-VERB-GJERB;PA SHI,QENKAN RIZGJUAR CA FANTAZMA;ZËNKAN
  TRISHKUAR SA KRRAKAZMA;SI KORBË,KOBË TË ZEZA,SIKUR,DIKUR,TERË BREZA;FERR FERRZONE,
  TERR-TERRZONE;OUUU,JU MUSAFIRË T’PAFTUAR;AHIII,ZU PAHIRË ZË THARBUAR;ARDHACAKË OREE
  GARDHALAKË,SI LUKURI,DUKURI,BISHA KARPATE,TRAKTATE,NDËRSYRË,SHËMTYRË;GJEJA,PREJA SI
  LYPSARË BOTË,GRRYSARË SQOTË;PËR QELLIME,PËRCËLLIME;OKUPIMI,UZURPIMI,TROJE-HOJE,MORE
  QE GADISHULLI,KE ISHULLI;PELLAZGO-ILIRO-MBARË SHQIPTARIE;VËLLAZËRO-RIHIRO-SHKRIPKA-
  VRRIE;SHI,SHQIPTARI,SHPETIMTARI;KËTI LYPSARI;JU ME FAMILJE,UA SHPETUAM JETËN,AH JU,
  KATILA,BISHË TERBUAR,DUKE OKUPUAR,KISHË VËRBUAR,TONA-ZONA;SI DHE,JU TË PA FE,PA DHE
  PA ATDHE,PA ATKRE;QE NËN DHUNË,PËRDHUNË,FURTUNË,MBI 80% NA PËRZUNË MORE-ORE,E TERË SHQIPTRAINË;A ME PAKTE-TRAKTE,MË FASHISTE,DRAZHISTE;KËRKONI,TENTONI,QE 100%,DUKE NA
  ÇFARROSUR,ÇVARROSUR,ME ZJARRE O VARRE,DUKE NA HUMBURR,SHKRUMBUR,OUUU,EDHE SHËNJË PA
  DOKË,NGRENJË OJ KRROKË;NËN MASAKRA,KASAPRA,NGA JU,KASAPËT,SATRAPËT KUNDËR,THUNDËR O
  TERË SPECIES MBARË NJERËZORE;NGECIES FARË NDJERËZORE;MË MIZORE,MË KRIZORE;GJENOCIDE
  ETNOCIDE,EDHE MË ZI,FERRZI;SE SA HOL0KUASTE,ROLOMAMUZDE,NACISTE,RACISTE;STALINIANE,
  AHIII,HITELRIANE,MOJ MË E MJERA,O DJERA MJERANE,MË DJERANE;PO,A PO DËGJONI,AH,SAPO
  PËRGJONI;PO JU THËRRASIN,OU BËRTASIN,PËLLËMBË PËR PËLLMBË,VARRET MASIVE;OUUU,KËMBË
  PËR KËMBË,ZJARRET MARRËZIVE,MAFIVE;QE NGA SHTATË PALË TOKË,SHTATË PALË QIELLI,OUUU
  SHTATË VALË OJ LOKË,AHIII,SHTATË VALË DIELLI;TOKA E QIELLI;KOKA DHE DIELLI;LARTA OU
  ARTA;PRAN ALTARIT TË SHQIPTARIT;SE VARGU TRENDET ARGUMNETËT,NËNTOKË OUUU,NËNË LOKË,
  QE PO FLASIN SHQIP SHQIPEN,QE PO PLASIN SHKRIP SHKRIPEN;NGA KRYLEGJENDA HYREGJENDA
  MBARË KOMBËTARE,MBARË SHQIPTARE;NA GJEGJI EDHE SOT,SI PËRJETË MOT;I TERË ATDHEU OUU
  KRYLEGJENDA GJEGJI-KASTRIOT-SKENDËRBEU;KRY UÇK BASHKA-DASHKA,ME ALEKSANDRIN-LEKËN E
  MADHË;DHE,HYEGJENDARIN OUUU,ME ADEM KRYLEGJENDARIN;QE TA RIGUFOJË,TRIUMFOJË OUUU-O
  PELLAZGO-ILIRO-MBARË SHQIPTARIA;OREEE,VËLLAZËRO-RIHIRO-FARË SHKRIPKA VËRRIA!!.
  TË FALA NJË REFUGJAT LUFTË NGA KOSOVA NË USA.ZOGU I SHQIPES-LOGU I SHKRIPËS;QE NGA
  KËSO,PËSO,BANDA,TRANDA,MË KANIBALË,TANIBALË;NËN DHUNË,FURTUNË,NA PËRZUNË;PA KTHIM,O
  PËR AMSHIM,TERR MOLKOTË,FERR GOLGOTË,SHQIPTARE-SHTIPFARE;RRUGËVE TË BOTËS,MURGËVE TË SQOTËS,MË MIZORE,KRIZORE;PORSE,MOMEMNTË DEMOKRATIKE,KONTINENTË MËMO-ANTIKE,QE DO
  RIKTHEHËMI,RISHPREHËMI,RINGREHËMI,RIPREHËMI;PËR RIBASHKIM,RIATDHESIM,RITRASHËGIM,OU
  PËR RINGRITJE,RILINDJE;MBARË KOMBËTARE,OUUU,MBARË SHQIPTARE!!.