Menu

Një ushtrim për ata që s’kanë kohë

Studiuesit kanë zbuluar se ushtrimet e vogla, si 20 sekondëshe, kanë më shumë përifitime për zemrën.

Walk

Studiuesit kanë zbuluar se ushtrimet e vogla, si 20 sekondëshe, kanë më shumë përifitime për zemrën.

Të ngjitësh shkallët mund të bëhet kudo dhe kurdoherë, duke u dhënë njerëzve që nuk kanë kohë mundësinë të ushtrohen. Studiuesit rekrutuan 31 persona që bënin një jetë sendentare dhe i vendosi të bëjnë ushtrime rutinë për 10 minuta.

Ata panë se të ngjisje shkallët rregullon shëndetin kardiovaskular të femrës me 12 për qind. Kjo ishte njësoj me 10 minuta ushtrime në ditë, tre ditë në javë, dhe me një aktivitet energjik 60 sekondësh për çdo sesion.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*