Menu

Një Oskar i veçantë

Një Oskar i rrallë special i është dhënë regjisorit meksikan Alejandro Gonzalez Inarritu, për vendosjen e realitetit virtual në një film.

Alejandro Gonzalez

Filmi “Carne y Arena” – që do të thotë mish dhe rërë – tregon historinë e emigrantëve që ecin nëpër shkretëtirën Sonoriane në SHBA.

Akademia e çmimit u shpreh se po e jepnin çmimin për të njohur një “përvojë vizionare dhe të fuqishme “.

Titulli i plotë Carne y Arena (praktikisht i pranishëm, fizikisht i padukshëm) – bazohet në historitë e vërteta të migrantëve.

Ata ecin vetëm dhe zbathur nëpër rërë, duke shpresuar për të arritur në Amerikë, ndërsa rojet kufitare patrullojnë zonën. Inarritu tha se ai u takua dhe intervistoi refugjatët e Amerikës Qendrore dhe Meksikane gjatë hulumtimit të projektit, duke shtuar: “Historitë e tyre të jetës më përhumbën.” Ai tha se donte që shikuesi “të kalonte nëpër një përvojë të drejtpërdrejtë duke ecur në këmbët e emigrantëve, nën lëkurën e tyre dhe në zemrat e tyre”.

John Bailey, president i Akademisë së Arteve dhe Shkencave të Filmit – që organizon Oscarët, tha se Inarritu dhe kinematografia Emmanuel Lubezki kishin “hapur dyert e reja të perceptimit kinematik”.

“Më shumë se një zbulim krijues në formën aktuale të realitetit virtual, ai lidhet me të vërtetë me realitetet politike dhe shoqërore të kufi të SHBA-Meksikës”.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*