Menu

Mos konsumoni uji në avion

Spak në mënyrë specifike paralajmëron çdokënd me një sistem imunitar delikat që të shmangin ujin që shërben avioni.

avion

Në vitin 2004, Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA) botoi një njoftim për shtyp në lidhje me ujin e avionit. Nga mostrat e marra nga 158 aeroplanë, 13% përmbanin koliforme. Koliformet janë bakteret që gjenden në traktet e tretjes së kafshëve (përfshirë njerëzit), si dhe në mbeturinat e tyre. Në fakt, është raportuar se një nga çdo tetë aeroplanë dështojnë me standardet e sigurisë së ujit.

Shoqata e Fluturimit (AFA) beson se rregulloret nuk janë aq të rrepta sa të zbatohen mjaftueshëm. Madje ka të ngjarë që edhe ekipet e kabinës refuzojnë të pinë ujin që shërbejnë. Siç raporton NBC, bakteret potencialisht të dëmshme mund të kontaminojnë ujin ndërsa avioni është në tranzit. Një studim i vitit 2015 për të mbështetur këtë, është publikuar në Revistën Ndërkombëtare të Kërkimeve Mjedisore dhe Shëndetit Publik. Në të, studiuesit pohojnë se ekzistojnë më shumë mikroorganizma që ekzistojnë brenda automjeteve të transportit sesa brenda burimit origjinal të ujit.

Megjithatë  Dr. Cedric Spak, një specialist i sëmundjes ngjitëse të Universitetit Baylor, thotë se një sistem imunitar i shëndetshëm ka brenda edhe disa baktere dhe se asnjë ujë i pijshëm nuk është steril. Në fund të fundit, qëndrimi i hidratuar në një fluturim është shumë më i rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm sesa shmangia e ujit.
Por Spak në mënyrë specifike paralajmëron çdokënd me një sistem imunitar delikat që të shmangin ujin që shërben avioni. E njëjta gjë vlen edhe për foshnjat./ Përshtati për Shije.al/

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*