Menu

Masturbimi po “shpëton” adoleshentët

Sipas të dhënave të fundit adoleshentët e virgjër deri në 18 vjeç po shkojnë duke u rritur. Pjesërisht ky është edhe faji i teknologjisë.

Screenshot-1-41

Mosha e raportit të parë sekual është rritur duke filluar nga brezi i parë i viteve 90’, për sa i takon Shteteve të Bashkuara. Një studimi i Universitetit të San Diego-s ka mbledhur të dhënat e rreth 27 mijë të rinjve. Sipas këtij studimi, numri i atyre që thonë se kanë qenë të virgjër deri në moshën 18- vjeçare është gati dyfishi nëse e krahasojmë me të dhënat për të lindurit e viteve 80’.

Sipas të dhënve nga Instituti i Kontrollit për Parandalimin e Sëmundjeve, përqindja e studentëve në shkollat e mesme të cilët kanë kryer marrdhënie seksuale ka rënë nga 51 përqind në vitin 1991 në 41 përqind në vitin 2015. Për studiuesit është pjesërisht efekt i teknologjisë. Interneti rrit mundësinë për të gjetur një partner potencial, port ë rinjë kalojnë shumë kohë online dhe kanë harruar të takohen ballë për ballë.

Për më shumë mosha e martesës është rritur, ndaj askush nuk ka nevojë që të lidhet shpejt. Në fund aksesi në videot porno mund të vonojë nevojën për të pasur marrdhënie sekuale me një person tjetër.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*