Menu

Leximi ju bën më të mirë

Leximi zhvillon kreativitetin tuaj.

Leximi

Ju gjatë gjithë kohës dëgjoni se leximi iu ndihmon për aftësitë tuaja mendore, në disponimin tuaj dhe ndjenjat tuaja. Pra kjo është e vërtetë.

Hulumtimet kanë treguar se leximi vërtetë është një aktivitet shumë i dobishëm.

Meqë koha është më e ftohtë, leximi i ndonjë libri – derisa pini ndonjë kafe apo çaj të nxehtë, është ndoshta vendimi më i mirë për këtë fundjavë, transmeton Klan Kosova.

Mbi të gjitha i keni parasysh këshillat e mëposhtme.

Leximi heq stresin

Leximi ju ndihmon për pagjumësi

Leximi ju bën njerëz më të dhembshur

Leximi rritë funksionin e trurit tuaj

Leximi ju ndihmon për ta kaluar depresionin

Leximi ju bën më tërheqës

Leximi inkurajon qëllimet e jetës tuaj dhe iu ndihmon për të kapërcyer vështirësitë

Njerëzit që e duan leximin janë më aktiv në shoqëri

Leximi përmirëson kujtesën dhe aftësitë e të menduarit

Leximi pasuron fjalorin tuaj

Leximi përmirëson aftësitë e të shkruarit

Leximi ju ndihmon që të keni shëndet më të mirë

Leximi ju ndihmon të bëheni më të hapur dhe më miqësor

Leximi ju ndihmon të mësoni gjuhë të huaja

Leximi ka efekte pozitive në aftësitë tuaja të të dëgjuarit

Leximi zhvillon kreativitetin tuaj

Leximi mund të parandalojë zhvillimin e hershëm të sëmundjes së Alzheimer (harresës)

Leximi me zë të lartë për fëmijët tuaj iu ndihmon të krijoni një lidhje të veçantë dhe përmirëson marrëdhëniet tuaja me ta

Leximi mund të ju ndihmojë për të kapërcyer vështirësitë financiare

Leximi i ndihmon fëmijët të bëhen nxënës të mirë në shkollë

Leximi mund të ketë një ndikim pozitiv në procesin e rehabilitimit të kriminelëve

Leximi ju bën më të interesuar për tu angazhuar në biseda të ndryshme

Leximi ju nxit për të bërë këtë botë një vend më të mirë

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*