Menu

Kur jemi nervoz kemi nevojë për tualet

Një fshikëz e shëndetshme mund të mbajë rreth 2 gota, 473 mililitra të urinës.

10-control-pee-100912

Në një gjendje qetësie, kur nuk jemi të shqetësuar, fshikëza është e relaksuar dhe e gatshme për të mbledhur urinën e prodhuar nga veshkat. Në të kundërt, muskuli i jashtëm unazor, i cili parandalon urinimin, është kontraktuar dhe siguron që nuk ka humbje të padëshiruar.

Një fshikëz e shëndetshme mund të mbajë rreth 2 gota, 473 mililitra të urinës. Kur është e plotë ajo dërgon një sinjal në tru përmes palcës kurrizore për të paralajmëruar se koha ka ardhur. Kur jemi gati për të liruar veten, fshikëza kontraktohet, muskuli i jashtëm zbutet dhe urina mund të përhapet. Një situatë stresi ose acarimi mund të ndikojë te ky mekanizëm. Arsyeja nuk është tërësisht e qartë, por hipotezat kryesore janë dy.

E para është se stresi na vendos në një situatë sulm ose arratisje: adrenalina e liruar mund të marrë stimulin më urgjent se zakonisht apo edhe të rris prodhimin e urinës nga veshkat. Në praktikë, sistemi nervor qendror vepron në një nivel më të lartë të ndjeshmërisë dhe merr më pak kohë për të aktivizuar refleksin.

Hipoteza e dytë është që tensioni i muskulit të përgjithshëm përballet me muskulin e fshikëzës duke e bërë të nevojshme vajtjen në tualet. Ajo që duhet të bëni në rastet kur nuk mund të urinoni, është të provoni të hiqni mendjen dhe të relaksoni muskujt e gjithë trupit.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*