Menu

Kryeministri i Izraelit Netanyahu fiton mandatin e pestë rekord

Kryeministri i izraelit Benjamin Netanyahu siguroi një fitore të pastër në zgjedhjet e së mërkurës, në koalicion me partitë e djathta, të vendosura për t’i dhënë atij shumicën parlamentar pavarësisht një gare shumë të fortë me sfidantin e tij, ish-Shefin e Shtabit të Ushtrisë, Benny Gantz.

netanjahu

Kryeministri i izraelit Benjamin Netanyahu siguroi një fitore të pastër në zgjedhjet e së mërkurës, në koalicion me partitë e djathta, të vendosura për t’i dhënë atij shumicën parlamentar pavarësisht një gare shumë të fortë me sfidantin e tij,  ish-Shefin e Shtabit të Ushtrisë, Benny Gantz.

Me më shumë se 97% të votave të numëruara, partia konservatore Likud e Netanyahu kishte gjasa të merrte mbështetje të mjaftueshme për të kontrolluar 65% të 120 vendeve të Knesset dhe të kryesonte qeverinë e ardhshme të koalicionit, me një mandat të pestë rekord si primare.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*