Menu

Juncker: Vendet e Ballkanit Perëndimor t’i mbyllin mosmarrëveshjet, pastaj në BE

Presidenti i Komisionit Europian, Jean Claude Juncker nxiti vendet e Ballkanit Perëndimor të vazhdojnë me shpejtësi reformat në mënyre që të përshpejtojnë integrimin.

Juncker

Në një seancë në Bruksel ku u diskutua mbi të ardhmen e Europës ai, ka bërë të qartë se vendet e rajonit nuk do t’i bashkohen unionit domosdoshmërish deri në vitin 2025.

Më parë sipas Juncker, vendet duhet patjetër t’i përmbushin kushtet, respektivisht t’i mbyllin çështjet e hapura me fqinjët.

Junker ka folur specifikisht për Serbinë dhe Malin e Zi duke i përcaktuar ato si vendet që kanë bërë progres të dukshëm dhe pritet që deri në vitin 2019 ato të zgjidhin mosmarrëveshjet duke shtuar kështu mundësitë për anëtarësim.

“Nuk po themi se vendet e Ballkanit Perëndimor do të anëtarësohen në BE deri në vitin 2025. Kjo është një datë treguese, një perspektivë për të motivuar vendet për të vazhduar reformat. Dhe, le të jemi të qartë; asnjë vend nuk mund të bashkohet me BE-në përpara se të zgjidhin mosmarrëveshjet dypalëshe”, tha Jean Claude Juncker, president i Parlamentit Evropian.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

One thought on “Juncker: Vendet e Ballkanit Perëndimor t’i mbyllin mosmarrëveshjet, pastaj në BE

 1. HEU,PRESIDENTI I KOMISIONIT EUROPIAN,JUNCKER;EU,REZILRENDI HORRORZIANI EUROPIAN
  JUNCKER:VENDET E BALLKANIT PERENDIMOR T’I MBYLLIN MOSMARRËVESHJET;E,PASTAJ NË BE;
  OUUUH,TRENDET E KALLKANIT PËRENDIMOR SHTRIRË SHTRYDHIN,SOS VARRËRESHJET OH,PËR FE,
  DHE,ATDHE;OH,ATKRE;SIPAS ANEKDOTE,RIQAS STRETEGBOTE,NDËR SKLLOTE FERR-BOTË;OU,KUR
  ARIU DHE UJKU,DY BISHA RUSE SIBIRI,SY KISHA PUSE ZINXHIRI;KUR ME POROSI,O,HORROZI,
  URDHËRUAR,KURTHËRUAR,DHELPËREN DINAKË VENDASE;QË,ME DINAKËRI,GRILAKËRI;OH,PËR NJË
  KROJSHË ASHTA,PROJSHË RRASHTA;PREJ HOLOKAIUSTE MË GJENOCIDALË,RROLOMAMUZDE OOOH,MË
  ETNOCIDALË;SE PAK U DUKËN;QE VIKTIMËN,JETIMËN,MBI 80% ME SHEKUJ,EDHE TEMPUJ;POR,DO
  KËRKONIN,TENTONIN,100% TË ÇFARROSNIN,EDHE ÇVARROSNIN;EDHE,KUR TERË KOPËN,TROPËN,OH,
  TROFËN;DUKE NGRERË OUUU,PRERË;PRITE,VRITE;QINGJA E DELË,INGJA OOOH,ÇELË;KUKU LELË,O
  STRUKU NGELË;POR KUR,URDHËROI UJK GJAKATARI;NDRAJEN E PRESË;HARUSHA NDAU BABARARË O
  NË TRI PJESË;GRIR STRESË;PORSE,UJK GJAKATARI I PAKËNAQUR ME GJAHUN,PREU N’FYT DUKE
  DUKE MBYTË HARUSHËN;TANI URDHËROI DINAKËN DHELPËR,O,TA NDAJË PRENË;AJO,NXORI O MORI
  VETËM NJË KROJSHE ASHTA,RRASHTA;TË VIKTIMËS,JETIMËS;A,TERË PRENË,DELË E QINGJA,OUUU
  LELË ME INGJA,IA DHUROJË UJK GJAKATRIT,ARDHACAKUT NGA SIBIRI RUSË;TERR TROJE HOJE,O
  TË PELLAZGO-ILIRI-SHQIPTARIE,NA SHKRIPKA VRRIE;OH,MOJ PUSE,VEÇ DREÇ;PËR DY SHEKUJ,O
  TEMPUJ;NDARË,PËRÇARË;VRARË OH,SHARË;KANIBALIZMA,KATRANIZMA,GJENOCIDALË,ETNOCIDALË,A
  VALË,GJER MË HOLOKAUSTET,RROLOMAMUZDET;EDHE MË ZI,DERZI HITLERIANE,APO STALININE,AH
  MOJ,MË MJERANE,MË DJERANE;A,UJK GJAKATRI,MË BARBARI,PO I THOT ATËBOTË:EH,PO KUSH TË
  MËSOI KAQ MIRË,PËR DËSHIRË,TERË NDARJEN E PRESË;PËR SHPRESË DHE STRESË,QE MË KËNAQE
  PËR PAQE;A,DINAKJA,GRIFLAKJA,KAH PËRGJEGJËJ,RRAH NDËRGJEGJËJ;DUKE THENË,NXENË,OOOH,
  MË MËSOI,NGA AJO Q’PËSOI,KAH I DRISHEJ BISHTI,TRISHTI-HARUSHES,KAH JEPTE SHPIRT,OOH
  N’GEMUSHA;OR,KUTHURAR,TURTHURUAR,STRESË,PRESË,NA MBETI ASHTA,HIJE RRASHTA MU N’FYT
  ZURI,NXURI,FRYMËN;EDHE AJO NGRODHI;NGA MALLKIMI I GJAKUT O PRAGUT,QE SHKRIP VARRIT,
  OUUU,TË SHQIPTARIT;PËR KASAPRIMIN,MASAKRIMIN,MË HOLOLKAUSTE GJENOCIDALË,RROLOKAUSTE
  ETNOCIDALË;MË KANIBALË,MË TANIBALË;GLOBALË,KORBALË;NGA PAPDREJTËSIA,E VRARË KRJETË-
  ZIA;MERRËVESHJE,OUUU,VARRERESHJE,KATASTROFALË,BATAKHORSHKALË;KOLONIZIMII,HORRORIZMI
  MË PANJERZORE,VRARJEMORE;MOJ HORE,KORE;KUR DO GJYKOHEJ,SHQYRTOHEJ,KJO KATRAHURË,OOU
  VATRASKURRË;MË ANTINJERËZORE,MË ANTI BOTËRORE;ÇFARROSJE,ÇVARROSJE;NËNE O BABË,OUUUH
  GJENË O KRENË SHKABË;TERË KOMBEVË DHE GJUHËVE;SI EUROPIANE MOJ MË MJERANE,OOH EDHE
  MË BOTËRORE,OUUU,MË NJERËZORE;VËLLAZËRO-RIHIRO-FARË SHKRIPKA VËRRIA,OUUU,PELLAZGO-
  ILIRO-MBARË SHQIPTARIA,AHIII,MBARË SHQIPTARIA!!T’FALA NJË REFUGJAT LUFTË NGA KOSOVA
  WANAQUE,NEW JERCEY,13 MARS 2018 22:26.USA.