Menu

Ja simptomat e kancerit në fshikëzën e urinës

Qelizat në fshikëz mund të ndryshojnë dhe të ndalojnë së rrituri ose së bëri ashtu siç duhet. Këto ndryshime mund të rezultojnë në kancer. Disa nga simptomat e kancerit të fshikëzës janë:

kanceri

Qelizat në fshikëz mund të ndryshojnë dhe të ndalojnë së rrituri ose së bëri ashtu siç duhet. Këto ndryshime mund të rezultojnë në kancer. Disa nga simptomat e kancerit të fshikëzës janë:

-Gurë në veshka dhe infeksionet e traktit urinar,

-Tumore beninje si fibroma ose papilloma,

-Djegie dhe dhimbje gjatë urinimit,

-Hemorragji etj.

Trajtimi për kancerin e fshikëzës

Eshtë e nevojshme të thuhet se trajtimi varet nga shkalla, kategoria dhe faza e kancerit. Metodat primare të trajtimit për këtë lloj kanceri përfshijnë:

-Rrezatimin,

-Kirurgjinë,

-Imunoterapinë,

-Kimioterapinë.

Shenjat dhe simptomat e kancerit të fshikëzës

Simptomat mund të ndahen në dy grupe: të hershme dhe të vona.

Simptomat e hershme të kancerit të fshikëzës:

Vështirësi gjatë urinimit,

Nevoja e shpeshtë për të urinuar,

Gjak në urinë,

Djegie gjatë urinimit.

Simptomat e vonshme të kancerit të fshikëzës:

Gungë në ije,

Ënjtje në këmbë,

Ethe,

Anemi,

Humbja e oreksit,

Humbje peshe,

Dhimbje në rektum, anus, legen ose në eshtra.

Si të parandaloni kancerin e fshikëzës

Eshtë e panevojshme të thuhet se parandalimi është gjithmonë më i mirë se kurimi. Ndiqni në mënyrë rigoroze këto këshilla:

-Mos pini duhan,

-Pini shumë ujë,

-Hani fruta dhe perime,

-Bëni një jetë të shëndetshme,

-Mos e mbani gjatë urinën.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*