Menu

Fruti vdekjeprurës

Lychee prodhon një lloj toksine që quhet hypoglycin, duke i bërë ata të vuajnë nga hipoglicemia.

1 (1)

Qindra fëmijë kanë vdekur në Indi pasi u zgjuan nga kriza të mëdha dhe dhimbje koke të tmerrshme. Pasi u bënë shumë kërkime për të zbuluar se çfarë e shkaktoi vdekjen e tyre tragjike, doli se atë e kishte shkaktuar një frut ekzotik që quhet lychee.

Gjatë periudhës Maj –Qershor, spitalet ishin të mbushura me pacientë të vegjël që vuanin nga krizat dhe nga enjtja e trurit. Kërkuesit Indianë pas shumë hulumtimesh zbuluan se shkaktari i vdekjes së tyre ishte fruti i lychees. Këta fëmijë kishin konsumuar shumë nga ky frut me një stomak bosh.

Lychee prodhon një lloj toksine që quhet hypoglycin, duke i bërë ata të vuajnë nga hipoglicemia. Është një sëmundje në të cilën niveli i shqeqerit është relativisht shumë i ulët, duke i shkaktuar një mungesë oreksi dhe më pas kriza të mëdha të cilat përfundojnë të jenë fatale./Shije.al

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*