Menu

“El Capitan” merr dy jetë të tjera

Dy alpinistë raportohet se kanë humbur jetën teksa po tentonin të ngjisnin formacionin shkëmbor të njohur si “El Capitan”, në Parkun Kombëtar Yosemite, të Kalifornisë.

“El Capitan”

Një 46-vjeçar nga Kolorado dhe një 42-vjeçar nga Kalifornia u rrëzuan për vdekje, në rrugën e njohur si Freeblast, raportojnë shërbimet e parkut Kombëtar.

“El Capitan” përbën një sfidë shumë intriguese për alpinistët, por edhe incidentet gjatë ngjitjes së 914 metrave lartësi të shkëmbit, janë të shumta.

Shërbimet e Parkut raportojnë se aty ndodhin çdo vit rreth 100 incidente, ndërsa në vitin 2016 u regjistruan 16 persona që humbën jetën gjatë ngjitjes në shkëmb.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*