Menu

Dieta e të ardhmes

Power Bowl, apo “tasi energjitik”, ëhstë përbërja perfekte për të kënaqur gjithçka, syrin, peshoren dhe shijen.

Dieta

Kjo është një nga tendencat e fundit në fushën e ushimit, dhe vjen nga Amerika. Quhet Power Bowl, apo “tasi energjitik”, ëhstë përbërja perfekte për të kënaqur gjithçka, syrin, peshoren dhe shijen. Dhe sigurisht që është një aleat i shëndetit.

Çfarë është një Power Bowl
Ato janë tasa që mbushen me një miks ngjyrash perimesh, drithërash integrale, proteina dhe yndryna të mira, për të vendosur në tavolinë në një vakt, pa qënë nevoja për pershore apo për të numëruar kaloritë. Gjithashtu kënaq kërkesat tuaja ushqyese në mënyrë korrekte dhe të ekuilibruar, por jo si një pjatë dietike.

Si të përgatisni një Power Bowl
E rëndësishme është të mbani propocionet e duhura, por sa herë që respektohet grupi i ushqimit, përbërësit e këtij grupi mund të ndryshojnë sipas shijeve.
Tasi duhet të ketë këto përqindje:
20% drithëra integrale, si orizi, kuinoa, makarona.
20% proteina të dobëta, ton, pulë, legume etj.
30% perime dhe lakër, sipas dëshirës dhe stinës.
15% yndyrna të mira, si avokado, vezë, salmon.
5% arra dhe fara
10% salcë

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*