abc
 Menu

Britani: Ilaçe specifike për secilin pacient në bazë të ADN-së

Mjekët familjar do të ofrojnë testime gjenetike në mënyrë që të gjejnë se cilat ilaçe funksionojnë më së miri individualisht tek secili pacient në bazë të AND-së.

adn

Mjekët familjar do të ofrojnë testime gjenetike në mënyrë që të gjejnë se cilat ilaçe funksionojnë më së miri individualisht tek secili pacient në bazë të AND-së.

Teknika e ilaçeve të precizuara janë përdorë më parë nëpër spitale për të trajtuar sëmundjet e rralla gjenetike.

Mirëpo tani mjekët në Britani ofrojnë këtë trajtim për të mjekuar sëmundje më të zakonshme siç mund të jetë depresioni apo astma.

Besohet se medikamentet e personalizuara do të kursejnë buxhetin e NHS  dhe kohën e pacientëve duke evituar efektet anësore tek ta.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*