Menu

Bob Dylan akuzohet për plagjiaturë

Bob Dylan është akuzuar për plagjiaturë. Ai mendohet se gjatë fjalimit të tij të pranimit të çmimit Nobel për Letrësi ka marrë pjesë të cituara të SparkNotes.

Bob Dylan

Dylan, i cili është muzikanti i parë i cili ka fituar çmimin për letërsi, ka mbajtur një ligjëratë më 4 qershor në Akademinë Suedeze në Los Anxhelos, një kërkesë për të kërkuar çmimin e tij prej 900.000 dollarë. Legjenda e muzikës rrok e fitoi çmimin në tetor dhe në dhjetor nuk pranoi të merrte pjesë ne ceremoni.

76-vjeçari mbajti një fjalim prej 26 minuta dhe i referohej kryeveprave të letërsisë duke cituar Odiseja e Homerit dhe Moby Dick nga Herman Melville.

Sara Danius, sekretarja e Akademisë, postoi fjalimin e tij në blogun e saj dhe mendohet se pjesë të fjalimit të tij, të cilat ai i citonte si të Moby Dick janë marrë nga SparkNotes.

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*