Menu

A duhet ta pimë përditë aspirinën?

Mjeku ka përgjigjen që ju nevojitet.

1

Për shumë njerëz, përgjigja ndaj pyetjes së përditshme se a duhet ta konsumojmë aspirinën është “po”. Në fakt, aspirina ka potencial për të ndihmuar më shumë sesa vetëm zemrën tuaj.

Nga një rishikim i kohëve të fundit specialistët e onkologjisë  kanë dalë në përfundimin se marrja e aspirinës për të paktën 10 vjet mes moshave 50 dhe 65 jo vetëm që ul rrezikun e sulmit në zemër, goditjet dhe vdekje të parakohshme, por gjithashtu zvogëlon rrezikun e kancerit, sidomos atij kolorektal dhe esopagal. Të dhënat sugjerojnë një efekt pozitiv në rrezikun e kancerit të gjirit, mushkërive dhe kancerit të prostatës.

Por në të njëjtën kohë që të gjitha premtimet po dalin, studimet e sapo publikuara sugjerojnë se në disa gra, rreziqet e gjakderdhjes gastrointestinale i tejkalojnë përfitimet.

Këshilla kryesore e përgjithshme: Bisedoni me mjekun tuaj para se të filloni një regjim aspirine, pra para se të filloni ta përdorni atë rregullisht./ Copyright shije.al /

 

Artikuj Te Ndryshem

Fjala Jote

Dergo Pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*